Businessmatkailua ulkomailta

12.02.2017

Kotimaailman asunnoissa vietetyistä öistä karkeasti puolet liittyy liikematkailuun. Vieraita meille on saapunut viime vuosina etelänapamannerta vaille kaikista maankolkista. Suurin osa ulkomaisista vieraista matkustavat meille Euroopasta, mutta myös Aasiasta ja Pohjois-Amerikasta riittää vieraita tasaiseen tahtiin.

Kaikkialla maailmassa liikematkailun trendit tuntuvat olevan saman suuntaiset. Kokousmatkojen tiheyttä ja kestoa pyritään kustannussyistä pitämään kurissa, mutta laadusta ei olla valmiita tinkimään, eikä varsinkaan keskeisestä sijainnista.

Toinen trendi liikematkailun parissa on yhdistää myös omia lomia ja viikonloppuja työmatkan yhteyteen. Kokouspaikkakunnalle saavutaankin jo edellisenä viikonloppuna, tai viivytään vielä pari päivää työasioiden jälkeen. Näin matkatyöstä saa mielekkäämmän ja kohdekaupungista ehtii nähdä muutakin kuin lentokentän ja kokoussalin.

Kun työreissulla vietetään muutama yö vuodessa, ovat majoituspaikalta vaaditut kriteerit erilaiset, kuin jos työmatkoilla reissataan jatkuvasti tai pitkiä aikoja kerrallaan. Molemmissa tapauksissa sijainti ja laatu ovat yhtä tärkeät, mutta majoituspaikoilta odotetaan erityyppisiä palveluita. Usein matkaava tai pidempään reissaava kyllästyy hotelliaamiaiseen jo muutamassa päivässä ja illat hotellihuoneessa käyvät pitkiksi hyvin nopeasti. Matkailijat haluavat myös päästä itse vaikuttamaan majoituspaikan valintaan entistä enemmän.

Eija Jormalainen, yrittäjä Kotimaailma OULU

Pikaviesti

Nimi *
Puhelinnumero *
Viesti *