Kotimaailma-ketjuun yrittäjäksi!

Kotimaailma Lahti on nyt auki, lue yrittäjien ajatuksia!

perjantai 02.03.2018

Kotimaailma avasi Lahteen uuden kodinomaisen majoituspalvelun

Majoituskäyttöön sopivia asuntoja etsitään keskustan alueelta

Kodinomaista majoitusta tilapäiseen tarpeeseen tarjoava suomalainen Kotimaailma-ketju laajenee Lahteen. Uudet yrittäjät Anu ja Pentti Harju avaavat toimiston maaliskuun alussa. Ensimmäisenä toimintavuonna tavoitteena on tarjota väliaikaiseen asumiseen noin 20 kalustettua asuntoa yksiöistä kolmioihin. Yritys etsii jatkuvasti toimintaan sopivia kohteita Lahden keskustan alueelta.

Kotimaailma-ketju on toiminut Suomen suurimmilla paikkakunnilla jo yli 10 vuoden ajan. Ketju tarjoaa korkealaatuisia, täysin varusteltuja väliaikaisia asuntoja, joissa asumisaika voi olla muutamasta vuorokaudesta useampaan kuukauteen. Asunnot on tarkoitettu työmatkalaisille, vakuutusyhtiöiden vahinkoasiakkaille, remonttiasiakkaille, kodinvaihtajille sekä matkailijoille. Ketju toimii jo 15 paikkakunnalla ja laajenee nyt Lahteen. Yrittäjinä toimivien Anu ja Pentti Harjun mukaan Lahden alueella on kysyntää hyvätasoiselle kodinomaiselle majoitukselle.

– Lahti on Päijät-Hämeen keskuksena vilkas ja vetovoimainen. Täällä on isoja yrityksiä, joiden työntekijät tarvitsevat kausiluonteista ja tilapäistä majoitusta, ja moni matkatyötä tekevä arvostaa kodinomaista majoitusmahdollisuutta, Harjut sanovat.

Lahti on myös vilkas tapahtumakaupunki, ja majoitustarjonnasta on ajoittain pulaa. Joskus tilapäisen majoituksen tarve voi tulla asiakkaalle täysin yllättäen, kuten esimerkiksi asunnon vesivahinkotapauksissa.

– Lahdessa on paljon vanhaa asuntokantaa, joihin tehdään lähivuosina isojakin remontteja. Moni asukas haluaa remontin ajaksi pois kotoaan ja tarvitsee itselleen väliaikaisen kodin. Vakuutusyhtiöiden kautta meille tulee myös vesivahinkoasiakkaita.

Turvallinen vuokralainen

Uuden yrityksen ensimmäisen toimintavuoden aikana Harjujen tavoitteena on rakentaa noin 20 asunnon tarjonta. Asuntojen koot vaihtelevat yksiöistä kolmioihin. Tällä hetkellä Harjut etsivät lisää toimintaan sopivia kohteita Lahden keskustan alueelta.

– Olemme vuokranantajille turvallinen ja pitkäaikainen vuokralainen. Käymme jatkuvasti asunnoissa ja pidämme niistä hyvää huolta. Lisäksi olemme joustavia, jos omistaja tarvitsee asunnon omaan käyttöönsä, Harjut toteavat.

– Markkinat määrittävät, minkä verran kasvamme sitten tulevaisuudessa. Aloitamme Lahdesta, ja tulevaisuus näyttää laajentumistarpeen muille lähipaikkakunnille.

Vaihtoehto hotellille

Kotimaailman asunnot sijaitsevat aina kaupungin keskustassa. Tilaa on enemmän ja kustannukset edullisemmat kuin pitkäaikaisessa hotellimajoituksessa.

– Asunnot ovat täysin varusteltuja, ja niissä on mahdollisuus tehdä ruokaa ja pestä pyykkiä eli elää normaalia elämää aivan kuten kotonakin, sanovat Harjut.

”Tämä on ihmiseltä ihmiselle -palvelua”

Anu ja Pentti Harju ovat olleet yrittäjinä kaupan alalla jo yli 20 vuotta.

– Olemme urallamme aina olleet tekemisissä ihmisten kanssa, ja yksinkertaisesti tykkäämme asiakaspalvelutyöstä. Haluamme erottua majoittajien joukossa henkilökohtaisella ja joustavalla palvelulla. Lisäksi asumiseen ja sisustamiseen liittyvät asiat on olleet varsinkn Anulla aina sydäntä lähellä, Pentti Harju sanoo.

Kotimaailman toimisto sijaitsee LUHTA-kiinteistöjen talossa katutasossa osoitteessa Vesijärvenkatu 12, Lahti.

Lisätietoja:

Yrittäjät Anu ja Pentti Harju, Kotimaailma Lahti, p. 0400 608 399, anu.harju@kotimaailma.com, pentti.harju@kotimaailma.com

Lahdesta tarkemmin täältä

Johtaja, partner Vesa Kauppila, Kotimaailma Suomi Oy, p. 050 329 3413, vesa.kauppila@kotimaailma.com
Johtaja, partner Aaro Simell, Kotimaailma Suomi Oy, p. 050 329 3435, aaro.simell@kotimaailma.com

Kotimaailma tarjoaa yritys-, vahinko- ja muille yksityisasiakkaille kalustettuja kodinomaisia asuntoja Turussa, Tampereella, Helsingissä, Hämeenlinnassa, Vaasassa, Kuopiossa, Oulussa, Rovaniemellä, Kemi-Torniossa, Raahessa, Jyväskylässä, Joensuussa, Espoossa, Naantalissa ja Lahdessa. Vuonna 2007 perustettu yritys on yksi suurimmista tilapäisiä kalustettuja asuntoja tarjoavista yrityksistä Suomessa. Kalustetuissa asunnoissa voi asua yhdestä vuorokaudesta jopa 36 kuukauteen. Yrittäjävetoisen franchising-liiketoimintamallin mukaisesti toimiva valtakunnallinen Kotimaailma-ketju kasvaa voimakkaasti. Liikevaihto vuonna 2017 oli noin 4 miljoonaa euroa. www.kotimaailma.com

« Takaisin

Tutustu kunkin kaupungin kohteisiin!

Helsinki »

Vantaa »

Espoo »

Sipoo »

Turku »

Tampere »

Hämeenlinna »

Oulu »

Vaasa »

Kuopio »

Rovaniemi »

Kemi-Tornio »

Raahe »

Jyväskylä »

Joensuu »

Lahti »

Pori

Pikaviesti

Nimi *
Puhelinnumero *
Viesti *