Ajankohtaista

Yrittäjäesittelyssä Mervi ja Petri Mäkelä Turusta

perjantai 17.11.2017

Yrittäjäesittelyssä Mervi ja Petri Mäkelä Turusta

Hyppy liikuvaan junaan oli sujuvaa

Mervi ja Petri Mäkelä aloittivat Turun Kotimaailman yrittäjinä elokuussa 2017. Petri työskenteli ennen sitä lähes 25 vuotta IT-alalla, josta 20 vuotta yrittäjänä. Mervi on taas toiminut pitkään yrittäjänä ja mm. kouluttajana. Majoitusala ei ollut kummallekaan tuttu, pitkä yrittäjätausta sen sijaan löytyy molemmilta.

Mervi sai tiedon Turun myytävästä Kotimaailman yrityksestä sosiaalisen median kautta. Pariskunta aloitti hieromaan kauppoja Turun silloisen yrittäjän ja nykyisen ketjun johtajan Aaro Simellin kanssa. Mervi ja Petri pitivät yrityksen liiketoimintamallia ja -potentiaalia erittäin lupaavana, ja yrityskaupat syntyivät nopeasti. 

Arki Kotimaailman yrittäjänä on ollut mieluisaa. Pariskunta hyppäsi omien sanojensa mukaan hurjaa vauhtia liikkuvaan junaan. Työntekijöiden ja ketjun tuki on auttanut heidät hyvään vauhtiin: arkiset tehtävät sujuvat jo hyvin, ja enimmäistä uutta asuntoa ollaan sisustamassa. Yrittäjän vastuu ja rutiinit liiketoiminnan pyörittämisestä ovat molemmille tuttuja aiemmasta yritystoiminnasta.

Remonttia pakoon kalustettuun asuntoon

Turku kasvaa kaupunkina kovaa vauhtia, mikä näkyy myös kasvavina majoitustarpeina. Esimerkiksi laiva- ja autoteollisuuden noste tuo asukkaita myös Kotimaailman asuntoihin. Turun 1960- ja 70-luvuilla rakennettua asuntokantaa saneerataan voimakkaasti. Melkeinpä joka korttelissa on meneillään putkiremontti. Noin kolmasosa Kotimaailman asukkaista onkin remonttia paossa laadukkaasti kalustetussa asunnossa.

Sielukas sijaiskoti tarjolla

Turun asuntojen helmeksi pariskunta nostaa saunallisen yksiön Tervahovinkadulla. Asunto sijaitsee vanhassa, hiljattain remontoidussa entisessä alusvaateyritys-Triumphin talossa. Sielukkaasta asunnosta on lyhyt matka kävelylle Aurajoen rantaan.

Turisteille tapahtumia ja Turun saaristoa

Turussa on kesäisin paljon suuria tapahtumia, esimerkiksi Ruisrock, DBTL ja Paavo Nurmi Games. Yliopistokaupunki isännöi usein suuria konferensseja ja seminaareja. Turun klassikkonähtävyydet ovat tietysti Turun linna, tuomiokirkko ja Aurajoen ranta, joka on kaunis vuoden ympäri. Janoisille ja nälkäisille kuljeksijoille Aurajoen rannat tarjoavat laajan valikoiman ravintoloita. Logomon konserteissa on kulttuurin ystäville tarjolla huippuluokan äänentoisto. Ulkoilijoille must-kohde on Ruissalo. Mikäli käytössä on reilummin aikaa, Mervi ja Petri suosittelevat tutustumaan Turun Saaristoon.

Kotimaailma Turku yhteystiedot

Linnankatu 26A
20100 TURKU

Avoinna arkisin klo 10–17
Varaukset ja tiedustelut:
050 377 6720

« Takaisin

Pikaviesti

Nimi *
Puhelinnumero *
Viesti *