Ajankohtaista

Yrittäjäesittelyssä Merja ja Kai Ranta-Pere

keskiviikko 01.11.2017

Kotimaailma-yrittäjiksi vauhdilla

Pitkän linjan yrittäjät Merja ja Kai Ranta-Pere ovat olleet nyt kolme kuukautta Kotimaailman yrittäjinä Kuopiossa. Kai työskenteli ennen Kotimaailmaa kahdeksan vuotta yrittäjänä puutarvikeliikkeessä, minkä jälkeen hän toimi urheilumaailmassa myyntipäällikkönä 2,5 vuotta. Merja on toiminut ennen Kotimaailmaa mm. kahvilayrittäjänä ja seitsemän vuoden ajan vaateliikkeessä.

Kesäkuussa 2017 he huomasivat Kotimaailma Kuopion myynti-ilmoituksen, ja päättivät hakea Kotimaailman yrittäjiksi, vaikka kokemusta asuntomajoituspuolelta ei juuri ollut. Parin viikon päästä ensimmäisistä neuvotteluista yrityksen myyntipaperit oli allekirjoitettu ja Ranta-Peret pääsivät hyppäämään franchising-yrityksen toimintaan elokuun alussa.

Ensimmäiset kuukaudet ovat kuluneet vauhdilla uusien prosessien opettelemisessa, asuntojen hankkimisessa ja niiden kalustamisessa. Työntäyteistä ja monipuolista arkea, mihin yrittäjäpariskunta oli valmistautunutkin.

Taustat, roolitus ja tuki kunnossa

Ranta-Peret kokivat, että oli helppo aloittaa Kotimaailman yrittäjänä, koska molemmilla on yrittäjätausta, asennetta tehdä töitä, toistensa tuki ja roolitus työnjaossa sekä ketjun tuki. Liikkuvaan junaan hyppääminen eli työn jatkaminen valmiissa yrityksessä oli huomattavasti helpompaa, kuin kokonaan alusta aloittaminen. Yrityksellä oli valmiiksi Suomen laajuinen brändi, myyntikantaa ja laadukkaat asunnot.

Yhteistyötä ja markkinointia sekä laajentumista

Tulevaisuudessa Ranta-Peret tiivistävät yhteistyötä muiden ketjun yrittäjien kanssa, panostavat markkinointiin ja laajentavat Kuopion asuntokantaa. Yrittäjät kiteyttävät työnsä Kotimaailmassa: monipuolinen ja joustava ketjuyhteistyö, jossa saa tehdä asiakaslähtöisesti töitä kädet savessa toimistolla sekä asunnoista huolehtien. Kansainväliset asiakkaat tuovat työhön oman värinsä.

Kuopiossa sesonki on hyvin jakautunut ympäri vuoden, heinäkuu on vilkkainta. Rakennuskanta Kuopiossa on sen ikäistä, että vesi- ja putkiremontit tuovat paljon asiakkaita. Kuopion seudulla on meneillään ja alkamassa paljon suuria rakennushankkeita, Kotimaailma odottaa näiden tiimoilta saavansa uusia majoitusasiakkaita. Merja ennustaa, että yksityismatkailu kalustetuissa asunnoissa tulee tulevaisuudessa lisääntymään. Erityisesti lapsiperheet tutkivat usein ensin kalustetut asunnot majoitusvaihtoehtona: oma keittiö ja rauha tuovat rentoutta ja joustavuutta lomailuun.

Asunnot huolella valittu ja sisustettu yksilöllisesti

Kuopion asunnot ovat kaikki laadukkaita ja huolella valittuja. Asuntojen helmeksi nousee uusi, tilava, saunallinen kolmio Kuopion satamassa lasitetulla parvekkeella.

Erityisinä kohteina Ranta-Peret mainitsevat remontoidut asunnot Valkeisenlammen rannalla ja keskustassa Tulliportinkadulla. Merja sisustaa asunnot yksilöllisesti, ja jokaisessa asunnossa on omanlainen tunnelma.

Kuopiossa on jokaiselle jotakin

Lukuisten järvien syleilyssä sijaitseva Kuopio on kaupunki, jossa on jokaiselle jotakin. Tapahtumista Kuopio Tanssii ja Soi, Kuopio Rockcock ja Viinifestivaalit viihdyttävät tapahtumakansaa vuosittain. Eloisan yliopistokaupungin erityiseksi vetonaulaksi nousee sen runsas ravintolatarjonta ja kesäisin houkutteleva satama-alue sekä tunnetuin nähtävyys Puijon Torni. Talviurheilijoille löytyy Tahkon rinteet ja ladut, kesällä golfareille taas Tarinagolfin tai Tahkon nurmet.

Kasarmikatu 1
70100 KUOPIO
Avoinna arkisin klo 10-17
Kai Ranta-Pere, yrittäjä
050 377 6668
kuopio@kotimaailma.com

« Takaisin

Pikaviesti

Nimi *
Puhelinnumero *
Viesti *