Ajankohtaista

Onko olemassa laadukkuutta?

tiistai 14.06.2016

Laatu on taas käsitteenä ja käytännössä vaikea asia ymmärtää. Laatu-sanassa kyse on siitä, mitkä ovat käyttäjän tai asiakkaan odotukset tuotteesta tai palvelusta. Jos ostat 10 euron tehosekoittimen ja tehosekoitin pysyy kunnossa kuukauden ajan, niin onko kyseinen tehosekoitin ollut laadukas? Luultavasti on ollut. Jos samaisessa tilanteessa kyseessä olisi ollut 500 euron tehosekoitin, niin silloin tuote olisi ollut kaikkea muuta kuin laadukas.

Laatua pyritään valvomaan tuotteissa erilaisin tarkastuksin, mutta palveluiden laatua on vaikeampi tarkistaa, koska palvelun laatu perustuu asiakkaan odotuksiin palvelusta ja saadun palvelun vertailuun – odotus vs. saatu. Laatu on siis liikkuva määre, joka muuttuu käsitysten myötä. Mutta käytännössä laatua tuotetaan, kun ihmisten/asiakkaiden odotuksiin vastataan ja ne vielä jopa ylitetään.

Suurimmaksi osaksi ihmiset haluavat majoittautua - lomailleessaan taikka työskennellessään - keskustan alueelle. Keskustan hyvänä puolena on, että asiakas saa laajat mahdollisuudet toteuttaa omia tarpeitaan esimerkiksi ruokailun, shoppailun ja viihteen merkeissä. Vaikka asunnot eivät sijaitse samassa talossa eivätkä ole täysin samanlaisia, niin asunnot ovat sisustettu samantyylisesti ja varustelu on samanlainen jokaisessa asunnossa. Haluamme taata kaikissa asunnoissa samat mahdollisuudet asiakkaille nauttia olostaan.

Meille on myös tärkeää, että voimme taata asiakkaalle erinomaista asiakaspalvelua. Vaikka meillä on toimistoajat, niin olemme silti tavoitettavissa lähes läpi vuorokauden. Hätä tai ongelma ei tule kello kaulassa ja tämän vuoksi haluamme olla tavoitettavissa kellonajasta riippumatta. Jos ongelmia tulee, meihin kannattaa olla yhteydessä tekstiviestein.

Kysyin otsikossa, että onko laadukkuutta olemassa. Kuten tekstin alkupuolella mainitsin, niin laadukkuus on tasapainoilua ihmisten odotusten ja saadun tuotteen tai palvelun välillä. Vaikka laadukkuus olisikin vain ilmaa, haluamme silti tarjota aina asiakkaalle kokemuksen, joka täyttää oletukset ja ylittää ne positiivisesti!
"

- Eemil, Kotimaailma Oulu

« Takaisin

Pikaviesti

Nimi *
Puhelinnumero *
Viesti *