Ajankohtaista

Kotimaailma sai uudet omistajat talon sisältä

keskiviikko 26.04.2017

 

Yrittäjien tavoitteena yli 40 prosentin kasvu

Kalustettuja asuntoja 13 paikkakunnalla vuokraava suomalainen Kotimaailma on vaihtanut omistajaa. Franchising-periaatteella toimivan ketjun yrittäjät Aaro Simell ja Vesa Kauppila ovat ostaneet Kotimaailma Suomi Oy:n liiketoiminnan perustettavan yhtiön lukuun. Myyjinä ovat Kotimaailma-ketjun vuonna 2007 perustaneet Hans Ekholm sekä Mirja Haataja. Uusien yrittäjien tavoitteena on kasvattaa liikevaihtoa yli 40 prosenttia ensi vuonna ja laajentua lähivuosina kaikkiin yli 30 000 asukkaan kaupunkeihin Suomessa.

Kaupassa uuden yhtiön omistukseen siirtyvät Kotimaailma Suomi Oy:n liiketoiminta, brändi ja nimi. Aaro Simell ja Vesa Kauppila omistavat yrityksen tasaosuuksin. Eri puolilla Suomea toimivat Kotimaailma-yrittäjät jatkavat yrityksen palveluksessa.

– Tämä oli tilaisuus, jota emme voineet ohittaa. Ketju ja liiketoiminta olivat meille tuttuja, ja näemme toimialalla valtavasti kasvupotentiaalia. Väliaikaisen majoituksen tarvetta kasvattavat piristyvä talous, isot infrahankkeet ja asuintalojen putkiremonttibuumi monilla paikkakunnilla sekä vapaa-ajan matkustamisen lisääntyminen, kertoo Aaro Simell, joka on toiminut Turussa Kotimaailma-yrittäjänä runsaat kolme vuotta. Hän on ketjun ensimmäinen yrittäjä.

Tavoitteena kaikki yli 30 000 asukkaan kaupungit

Kotimaailma on Suomen toiseksi suurin kalustettuja asuntoja vuokraava yritys ja ainoa, joka toimii franchising-periaatteella. Liikevaihto tulee tänä vuonna olemaan noin 4,5 miljoonaa euroa, ja tavoitteena on kasvattaa sitä ensi vuonna noin 6,3 miljoonaan euroon. Ketjulla on asuntoja 13 paikkakunnalla. Uudella yrittäjäkaksikolla on selkeät suunnitelmat kasvun vauhdittamiseksi.

– Haemme uusia yrittäjiä koko ajan, ja tällä hetkellä tarvetta on 4–5 yrittäjälle. Oma taustani on IT-alalla, joten asiakaskokemusta ja myös toiminnan tehokkuutta kehitetään entisestään digitalisoinnilla, kertoo Vesa Kauppila. Hän on toiminut Kuopion Kotimaailma-yrittäjänä vajaan vuoden.

– Yrittäjät ovat meille kaikki kaikessa. He vastaavat palvelun joustavuudesta ja asuntojen viihtyisyydestä ja sitä kautta asiakkaiden tyytyväisyydestä. Meidän tehtävämme omistajina on luoda yrittäjille parhaat mahdolliset toimintaedellytykset ja mahdollisuudet kasvuun.

Uutta voimaa yrityksen kehittämiseen

Ketjun perustaja Hans Ekholm on tyytyväinen, että uudet omistajat löytyivät talon sisältä. Ostajaehdokkaita oli useita, mutta Ekholm halusi varmistaa, että Kotimaailma-yrittäjät ovat jatkossakin hyvissä käsissä.

– Meille tämä vaihtoehto oli selvästi mieluisin. Yrityksen nimi ja brändi säilyvät, ja Aarolla ja Vesalla on osaamista ja tahtoa yrityksen kehittämiseen, toteaa Ekholm.

– Kotimaailma on kasvanut voimakkaasti viime vuosina, ja nyt tuntui että tarvitaan uutta voimaa ja tuoreita ajatuksia. Olen tehnyt töitä asumisen, vuokraamisen, välittämisen ja digimarkkinoinnin kanssa reilusti yli 20 vuotta. On hyvä hetki katsoa, miten voin hyödyntää tätä osaamista esimerkiksi konsultoimalla.

Lisätietoja:
Aaro Simell, Kotimaailma Turku, p. 050 377 0660, aaro.simell@kotimaailma.com
Vesa Kauppila, Kotimaailma Kuopio, p. 050 367 3142, vesa.kauppila@kotimaailma.com
Hans Ekholm, p. 040 822 7550, hans.ekholm@kotimaailma.com

Vuonna 2007 perustettu Kotimaailma on yksi suurimmista tilapäisiä kalustettuja asuntoja tarjoavista yrityksistä Suomessa ja ainoa yrittäjävetoisella franchising-periaatteella toimiva. Kotimaailma tarjoaa kalustettuja kodinomaisia asuntoja Turussa, Kuopiossa, Helsingissä, Espoossa, Tampereella, Oulussa, Vaasassa, Rovaniemellä, Raahessa, Kemi-Torniossa, Jyväskylässä, Joensuussa ja Naantalissa. Asiakkaita ovat mm. yritysasiakkaat, yksityisasiakkaat ja vakuutusyhtiöt. Kalustetuissa asunnoissa voi asua yhdestä vuorokaudesta jopa vuosiin. www.kotimaailma.com

« Takaisin

Pikaviesti

Nimi *
Puhelinnumero *
Viesti *