Ajankohtaista

Kotimaailma lehdistötiedote 7.9.2016

keskiviikko 07.09.2016

Kalustettuja asuntoja vuokraava Kotimaailma laajenee edelleen

06.09.2016 13:04

Kalustettuja asuntoja vuokraava turkulainen perheyritys Kotimaailma laajeni viime vuoden aikana viidelle uudelle paikkakunnalle. Syyskuussa toiminta alkaa Vaasassa ja Kuopiossa. Pääkaupunkiseudulla tavoitteena on kolminkertaistaa asuntojen määrä. Tähtäimessä on laajentua kaikkiin yli 30 000 asukkaan kaupunkeihin Suomessa.

Kotimaailma laajensi toimintaansa viime vuonna Kemi-Tornioon, Joensuuhun, Raaheen, Porvooseen ja Jyväskylään. Tällä viikolla toiminta alkaa Kuopiossa ja syyskuun lopussa Vaasassa. Yritys toimii franchising-periaatteella, jolloin toiminnasta vastaa paikallinen, alueen tunteva yrittäjä.

– Tavoitteenamme on kaksinkertaistaa liikevaihtomme ensi vuoden aikana. Haluamme laajentua kaikkiin Suomen yli 30 000 asukkaan kaupunkeihin tulevien vuosien aikana. Tällä hetkellä etsimme yrittäjää Lahteen ja Lappeenrantaan, sanoo Kotimaailman ketjujohtaja Hans Ekholm.

Kotimaailma satsaa vahvaan kasvuun pääkaupunkiseudulla. Tällä hetkellä yrityksellä on asuntoja alueella vain Helsingissä, mutta toiminta on alkamassa myös Espoossa ja Vantaalla mahdollisimman pian.

– Pääkaupunkiseutu on toiminnallemme tärkeä. Tavoitteenamme on kolminkertaistaa asuntojemme määrä alueella tulevan vuoden aikana, Ekholm sanoo.

Yritysasiakkaat muodostavat noin kolme neljäsosaa Kotimaailman liikevaihdosta. Lisäksi yrityksellä on paljon asiakkaita, jotka tarvitsevat asuntoa vesivahingon tai putkiremontin ajaksi.

– Olemme onnistuneet säilyttämään yritysasiakkaiden määrän hyvällä tasolla, vaikka työmatkat yritysten taloudellisen tilanteen takia ovat vähentyneet, Hans Ekholm korostaa.

Kotimaailman yritysasiakkaista suomalaisia on 80 prosenttia. Ulkomailta eniten yöpyjiä tulee Saksasta, Puolasta, Isosta-Britanniasta, Tsekeistä ja Portugalista sekä USA:sta, Kanadasta ja Intiasta. Työmatkailijat viipyvät muutamasta viikosta jopa useaan kuukauteen.

– Pidemmällä työmatkalla olevat henkilöt hakevat kalustetuista asunnoista kodinomaista vaihtoehtoa hotellille. Asunnoissa on mahdollisuus tehdä ruokaa ja pestä pyykkiä. Tilaa on enemmän ja kustannukset jäävät selvästi alle hotellimajoituksen. Kotimaailman asunnot sijaitsevat aina kaupungin keskustassa.

« Takaisin

Pikaviesti

Nimi *
Puhelinnumero *
Viesti *