Ajankohtaista

Huoneistohotellialalla hyvät menestyvät

maanantai 06.10.2014

Kotimaailman toimitusjohtaja Hans Ekholm on pitkä linjan yrittäjä, joka tietää tarkalleen, että huoneistohotellialalla voi pärjätä ainoastaan kuuntelemalla asiakasta. Asiakkailla on taipumus löytää markkinoilta ne yrittäjät, joiden palveluihin voi luottaa.
– Meidän näkökulmastamme lisääntynyt kilpailu on alalle hyväksi. Se tervehdyttää. Huoneistohotelliala voi päällisin puolin näyttää helpolta bisnekseltä ja se on houkutellut mukaan jos jonkinlaisia yrittäjiä. Asiakkaat huomaavat kuitenkin nopeasti, että palvelu ja asunnot eivät ole sitä mitä mainostetaan, jos luvataan viisi ja annetaan yksi tähti. Huono palvelu ja epäsiistit asunnot ovat asiakkaille kauhistus, Ekholm lausuu painokkaasti.
Ekholm korostaa, että asiakkaan kunnioittamisen ja arvostuksen pitää olla kaiken perustana. On oltava sanansa mittainen ja erotuttava harmaasta massasta.

– Perusasiat ovat meillä kunniassaan. Asiakkaan kunnioittaminen on se punainen lanka, minkä ansiosta Kotimaailma on saanut asiakkailta jatkuvasti kiittävää palautetta. Panostamme asuntojen sijaintiin, kodinomaisuuteen, varustelutasoon ja kuntoon.

Kysyntä ohjaa kasvua

Ekholm kertoo, että asuntojen kodinomaisuus ja edullinen sijainti ovat keskeiset yrityksen kasvua ruokkivat tekijät.
– Vaikka puhumme huoneistohotellista, niin tosiasiassa kyse on huoneistomajoituksesta sen puhtaimmassa muodossa. Asuntomme eivät siis sijaitse yhdessä ja samassa rakennuksessa, vaan asiakas voi valita asunnon eri puolilta kaupunkia, haluamaltaan alueelta.
Suomalaiset ovat saaneet ensikosketuksen huoneistohotelleihin lomamatkoiltaan, mutta tosiasiassa kyseessä on ilmiö, joka liittyy kiinteästi työmatkustamiseen ja muuhun tilapäisasumisen tarpeeseen, esimerkiksi vesi-, palo- tai savuvahingon sattuessa.
Tarjonnan lisäännyttyä Suomessa, tietoisuus tilapäisasumisen mahdollisuuksista on lisääntynyt. Huoneistohotellit ovat suosittuja erityisesti työmatkalaisten keskuudessa.
– Suosioon vaikuttaa myös työmatkojen pidentyminen, etätyön mahdollisuus ja kyllästyminen ainaiseen hotelliasumiseen. Huoneistohotelli tarjoaa työmatkalaiselle vapautta, tilaa, mukavuutta ja kodinomaisuutta. Työmatkalla voi asua ja viihtyä kuin omassa kodissa. Myös työnantajayritykselle huoneistohotelli on kustannussäästöjä tuova majoitusratkaisu. Väliaikaistarpeeseen ei nykyisin enää hankita niin hanakasti omistusasuntoa, Ekholm tietää.
Asunnot ovat täysin varusteltuja yksiöitä, kaksioita tai kolmioita, ja niissä asutaan 1 vuorokaudesta jopa 36 kuukauteen. Keskimäärin tilapäisasuntoa tarvitsevat asiakkaat asuvat Kotimaailman asunnoissa 4 viikkoa – 4 kuukautta.

« Takaisin

Pikaviesti

Nimi *
Puhelinnumero *
Viesti *