Ajankohtaista

Hullu lupaa asiakaslähtöisyyttä - fiksu lunastaa asiakaslähtöisyytensä

torstai 02.06.2016On harvinaista, jos yritys ei mainitse markkinointiviestinnässään - tavalla tai toisella - joustavuutta tai asiakaslähtöisyyttä. Nämä ovat kilpailuetuja, joiden luonteita ei aina osata - tai viitsitä - hyödyntää, eli markkinointiviestinnässä luvattu lupaus jää toteuttamatta.

Teoreettisesti asiakaslähtöisyys on ajatus, jossa asiakkaan tarpeet laitetaan keskiöön ja niihin pyritään vastaamaan parhaimmalla mahdollisella tavalla. Käytännössä joustavuus ja/tai asiakaslähtöisyys ovat vaikeita yrityksen kannalta, koska yleensä ne vaativat lisää työtä yhden asiakkaan takia. Tämä tarkoittaa enemmän kustannuksia, muttei välttämättä lisätuloja yritykseen.

"Eija and her team are very customer focused. They listened to my situation and tailored a solution to meet my needs.I have no hesitation in recommending them." Fergus Clarke, CEO, Picodeon Ltd Oy

Kuten referenssistä arvata saattaa, Kotimaailma on lähtenyt rakentamaan palveluitaan asiakaslähtöisen ajattelun kautta. Käytännössä ideologia näkyy ensimmäisenä siten, että asiakkaalle tarjotaan juuri sellaista majoitusta kuin asiakas tarvitsee. Asiakas voi tarvita isompaa, pienempää, keskikokoista tai vaikkapa saunallista majoitusta. Asiakkaalle voi olla tärkeää, että majoitus on allergiavapaa tai, että karvaiset ystävät voi tuoda mukana.

Asiakas kaiken keskiössä

Kotimaailma haluaa, että asiakas saa mahdollisimman helposti majoittumisestaan kaiken irti, jotta hän voi keskittyä rauhassa työskentelyyn, lomailuun tai vaikkapa kumpaankin. Kun asiakas saapuu Ouluun, hänen ei tarvitse välttämättä hakea asuntonsa avainta toimistoaikana. Asiakas voi saada avaimensa suoraan lentokentältä, R-kioskilta tai vaikkapa toimiston lokerosta. Tarvittaessa vaihtoehtona on saada avaimet asunnon ovelle myös yöaikaan. Monesti avainten palauttamisesta saattaa koitua stressiä, mutta Kotimaailmassa olemme luoneet monta vaihtoehtoa, kuinka palauttaa meille avaimet siten, että asiasta ei tarvitse turhaa "ressata". Vaihtoehtoina on esim. jättää avaimet asuntoon, tuoda ne toimiston postilaatikkoon taikka itse toimistoon.

Asiakkaan viihtyminen on meille erityisen tärkeää. Jotta asiakas voi viihtyä, niin haluamme luoda aina majoituksen varauksesta lähtien luotettavan, joustavan ja turvallisen ympäristön, jossa majoittumisesta ei tarvitse turhaan huolehtia vaan asiakas voi keskittyä täysin hänelle olennaisiin asioihin. Asiakaslähtöisyys on varsinkin ihmisen halua tuottaa toiselle ihmiselle mielihyvää.

- Eemil, Kotimaailma Oulu

« Takaisin

Pikaviesti

Nimi *
Puhelinnumero *
Viesti *