Ajankohtaista

Ämpärit on hot! - oululaista kekseliäisyyttä parhaimmillaan

torstai 16.06.2016

Ouluun on ollut suunnitteilla mitä mahtavampia ideoita Oulun kehittämiseksi. Ideat ovat osin jääneet vielä kehityksen asteelle ja Oulussa saadaan vielä jännittää, mitä Stockmannin tilalle oikein saadaan. Nämä ideat ovat olleet mm. Tupoksen Outlet-kylä, matkakeskus, uusi monitoimiareena, Hilton-hotelli sekä huvipuisto. Hauskana ideana on tuotu esille myös mahdollisuutta, että Ouluun rakennettaisiin raitiovaunurata yliopistolta lentokentälle asti. Mielenkiinnolla jäädään odottamaan, milloin näistä ideoista tulee osa Oulua. Mutta miltä kuulostaisi elää tulevaisuuden Oulussa, jossa edellä mainitut asiat ovat käyneet toteen?

Tässä hieman esittelen millaisia suunnitelmat ovat olleet.

Outlet-kylä

Outlet-kylä oli tarkoitus rakentaa Tupokselle, Oulun moottoritien varteen, jossa liikkeinä olisivat olleet erilaiset huippubrändit, jotka olisivat olleet myynnissä 30-70 prosentin alennuksella. Kylässä olisi ollut 30-40 liikettä. Samanlaisia outlet-kyliä on pohjoismaissa Tukholmassa, Göteborgissa, Kööpenhaminassa sekä Oslossa. Nyt Tupoksen kylä on menossa Helsinki-Vantaalle.

Tässä animoitua kuvaa kylästä:
https://www.youtube.com/watch?v=Gx4GvF2vpqg&feature=youtube_gdata

Toivottavasti pääsemme jossain vaiheessa tekemään ostoksemme vielä Oulussa sijaitsevasta Outlet-kylästä, joka täydentäisi loistavasti Oulun ostosmahdollisuuksia.

Matkakeskus

Matkakeskuksen sijainniksi olisi tullut Rautatienkatu eli Oulun rautatieasema olisi saanut täysin uuden ilmeen. Visioissa on ollut kauppakeskusta, hotellia, esiintymisareenaa ja asuinhuoneistoja. Esimerkiksi esiintymisareenan saaminen olisi ollut Oulun kannalta loistava juttu, koska tällä hetkellä Ouluun on vaikea saada hyviä kansainvälisiä esiintyjiä talvella. Nyt tilanne on, että matkakeskuksen saaminen menee ainakin 2020-luvulle. Jännä nähdä millä kokoonpanolla matkakeskus tulee Oulussa esiintymään ensi vuosikymmenellä.

Monitoimiareena

Oulun Raksilaan suunnitteilla oleva monitoimiareena sisältäisi ravintoloita, kauppoja, hotelli sekä jäähalli. Jäähalli vetäisi 10000 ihmistä. Rakennus sijaitsisi Raksilan paloaseman paikalla, koska paloasema on tällä hetkellä niin pahasti homeessa, että paloasema pitää purkaa maan tasalle. Rakentamaan päästään vasta hamassa tulevaisuudessa, koska rahoitus pitää saada kasaan ilman kaupungin tukevia avustuksia.
Kärpille ja Kärppien brändille uusi kompleksi olisi mitä mahtavin, koska nykyinen jäähalli on melko vanha ja vanhanaikainen. Kuitenkin Kärpät on Pohjois-Suomen vetävin urheiluseura, joka pärjää myös taloudellisesti erinomaisesti.

Huvipuisto

Ouluun on ollut suunnitteilla myös huvipuisto. Huvipuisto olisi ollut ympärivuotinen, joka olisi sijoitettu Oulun Hietasaareen lähelle Nallikarin rantaa ja kylpylää. Tällä hetkellä ei ole tietoa siitä, onko huvipuisto enää suunnitelmissa.
Mielenkiintoinen hanke ja saa nähdä missä muodossa pääsemme tulevaisuudessa Oulussa huvipuistoilemaan.

Ratikka

Hieno ja ennakkoluuloton ehdotelma on ollut raitiovaunuradan rakentaminen. Yksi suunnitelma on ollut Oulun lentokentältä keskustaan menevä raide ja toinen olisi yliopistolta keskustaan menevä raide. Rata ei vielä ole kovinkaan ajankohtainen mutta, koska Oulun seutu on voimakkaasti kasvava, niin sen takia on hyvä puida julkisen liikenteen kehittämistä Oulun seudulla. Toiseksi rata palvelisi hyvin oulunsalolaisia, ja radan varteen voitaisiin muutenkin kehittää enemmän infraa, joka palvelisi sekä Oulua että radan käyttömääriä.

Oulu on tulevaisuuden kaupunki. Oulussa on valtavasti osaamista, taitoa ja innovaatiokykyä, jonka takia uusia hienoja hankkeita on varmasti tulossa. Jotta Oulu on matkailun puolesta puoleensa vetävä, niin Oulun tulee olla monipuolinen. Uutta tulee tehdä toki vanhaa kunnioittaen. Oulun väkimäärän kasvu tietää sitä, että ostovoima ja tarve monipuolisuudelle kasvaa. Tämän tulisi myös tarkoittaa sitä, että Ouluun voitaisiin jollakin aikavälillä rakentaa edellä mainitut kohteet ilman valtavia riskejä. Toivottavasti tulevaisuudessa Ouluun saadaan rahoittajia, jotka pystyvät näkemään Oulun potentiaalin ja mahdollisuuden tehdä rahaa. Jos oululaisia vetää puoleensa ämpärit, niin väitän, että Outlet-kylä tulee olemaan jackpot! Tai vaihtoehtoisesti ehdotan Outlet-kylän tilalle tai rinnalle Ämpäri-kylää. Siellä olisi monenlaisia ämpäreitä.

- Eemil, Kotimaailma Oulu

« Takaisin

Pikaviesti

Nimi *
Puhelinnumero *
Viesti *