Helsinki 

Vakuutusyhtiöt ovat keskeisessä roolissa vahinkotilanteen sattuessa

tiistai 17.12.2019

Vesivahinko on tyypillisin vahinkotilanne, jossa omasta kodista joutuu muuttamaan väliaikaisesti pois.

- Asumisen keskeytymiseen johtavia vahinkoja on satoja vuosittain. Tyypillisin tilanne, jolloin omasta kodista joutuu lähtemään, on vesivuoto. Palot ovat harvinaisempia, mutta ne ovat monesti myös vaikeampia ja omassa kodissa asumiseen voi tulla jopa vuoden keskeytys, kertoo Marko Tolonen, LähiTapiola Pääkaupunkiseudun alueyhtiön korvausjohtaja.

Mitä tehdä, kun kodissa on sattunut vesivahinko - tai joutuu muuten väliaikaisesti muuttamaan?
Mitä ensimmäisenä täytyy tehdä, kun kotona tulee odottamaton tilanne vastaan? Oli kyseessä sitten vesivahinko, tulipalo tai muu rakennevaurio, tilanne on monesti ennakoimaton ja vieras.

- Soita heti vakuutusyhtiön korvauspalveluun. Sieltä saat toimintaohjeet ja mikäli vahinko edellyttää vahingon kartoittamista paikan päällä, lähetämme välittömästi pyynnön kumppanillemme, joka ottaa heti yhteyttä asiakkaaseen sopiakseen, milloin kotiin voi tulla kartoitusta tekemään, neuvoo Tolonen.

Vahingon sattuessa on tärkeää, että kalustetut sijaisasunnot vähentävät stressiä ja niihin muuttaminen on vaivatonta. Laajemmassa vahingossa voidaan näin keskittyä suurempaan kuvaan, itselle tärkeisiin asioihin ja vahingon rajaukseen, eikä esimerkiksi tarvitse huolehtia arjen toimintaan tarvittavista petivaatteista tai keittiövarusteista.

- Se mitä on pelastettavissa omaa henkeä ja terveyttä vaarantamatta, kannattaa tietysti pelastaa ja rajata vahinko mahdollisuuksien mukaan. Mikäli mahdollista, mukaan täytyy luonnollisesti ottaa ne vaatteet ja tarve-esineet, joita olettaa tarvitsevansa "evakkoaikana". Sijaisasunnot ovat kalustettuja, joten esimerkiksi lakanoita ja astioita ei tarvitse ottaa mukaan, korostaa Marko Tolonen.

Sijaisasunto, väliaikainen koti ja kalustettu asunto – vaivatonta asumista
Nimityksiä väliaikaisen kodille on monia, tärkeintä on kuitenkin, että se vastaa tarvetta. Kotimaailman sijaisasunto on kalustettu vaivattomaksi väliaikaiseksi kodiksi, ja se sisältää arkeen tarvittavat tarvikkeet ja esineet. LähiTapiolan Tolonen korostaa, että asunnon sijainnilla on keskeinen merkitys asuntoa etsittäessä.

- Yleensä asiakkailla on toiveita sijainnin suhteen, koska työpaikka ja lasten päivähoito- ja koulumatkat sujuisivat ilman erityisjärjestelyjä, tiivistää Tolonen

Kotimaailma Helsingistä LähiTapiolalla on hyvä kokemus asuntojen sijainnista.

- Olemme saaneet hyvin sijaisasunnon varsinkin kanta-kaupungista, kehuu Tolonen.

Väliaikainen koti – minkälainen ja kuinka pitkäksi aikaa?
Tolosen mukaan LähiTapiolassa pyritään järjestämään sellainen asunto, joka on tarkoituksenmukainen vakuutuksen ottajalle. Se voi olla pienempi tai joskus isompikin kuin asiakkaan oma asunto. Se, kuinka pitkäksi aikaa on tarvetta sijaisasunnolle, vaihtelee.

- Kolme – neljä kuukautta. Meillä asumisen keskeytyksen maksimiaika on monista vakuutusyhtiöistä poiketen 12 kuukautta. Tavallisempi ehto on 6 kuukautta. Loistokotivakuutuksessamme on lisäksi hyvin pieni omavastuu, Tolonen kuvaa LähiTapiolan palvelua.

Kun tarve väliaikaiselle asunnolle voi olla pidempikin, on tärkeää, että pääsee viihtyisään väliaikaiseen kotiin. Kotimaailma Helsingin asunnoissa on mahdollista asua kuin kotona, silloinkin kuin omassa kodissa ei voi asua. Asunnoissa panostetaan laadukkuuteen, siisteyteen ja sijaintiin. Tällainen kalustettu väliaikaisasunto on vaivaton, ylellinen ja helppo vaihtoehto vuokra-asunnolle Helsingissä, kun asunnon tarve on tilapäinen.

Vahingot, joiden seurauksena joudutaan muuttamaan kodista ja vaihtamaan sijaisasuntoon, tapahtuvat yllättäen. Vahingon sattuessa joudutaan huolehtimaan vakuutuksesta, omaisuuden hoidosta ja muista juoksevien asioiden hoidosta samalla kun arjenkin pitäisi jatkua. Kotimaailma tarjoaa vaivattoman väliaikaiskodin jokaiseen tarpeeseen. Kotimaailmasta saa kalustettuja asuntoja lyhyeen ja pitkäaikaiseen tarpeeseen. 

Ole kuin kotonasi - Kotimaailma Helsinki

Marko Tolonen

LähiTapiola
Pääkaupunkiseudun alueyhtiön korvausjohtaja

« Takaisin

 

Pikaviesti

Nimi *
Puhelinnumero *
Viesti *