Kotimaailma 10 vuotta

04.04.2017

Kotimaailma – kymmenen vuotta kalustettuja asuntoja

Kotimaailma täytti maaliskuun alussa 10 vuotta. Kulunut aika tuntuu sekä pitkältä että lyhyeltä. Pitkältä, kun ottaa huomioon, että monet samaan aikaan aloittaneet yrittäjät on taantuma kaatanut – ja lyhyeltä, kun miettii miten paljon ala on vuosikymmenessä muuttunut.

Aloitimme huoneistomajoitustoiminnan aikana, jolloin ainoat tunnetut majoitusvaihtoehdot Kehä 1:sen ulkopuolella olivat käytännössä hotellit ja matkustajakodit. Liikeidea syntyi lähes vahingossa, kun peruskorjasimme omistamiamme asuntoja Tampereella ja keksimme majoittaa ulkopaikkakuntalaiset remonttimiehet korjausta odottaviin asuntoihin. Ymmärsimme, että tarvetta lyhytaikaiseen, tilapäiseen vuokra-asumiseen saattaisi olla muillakin.

Vuokraustoiminta alkoi Turussa ja Tampereella keväällä 2007. Samana vuonna hankimme myös ensimmäiset asunnot Oulusta ja vuotta myöhemmin laajensimme Helsinkiin. Myöhemmin aloimme tarjota palveluitamme myös yksityisasiakkaille ja talvella 2014 otimme ison harppauksen, kun aloitimme alan ainoana toimijana Suomessa franchising-toiminnan.

Kalustetun asunnon vuokraus on oikea ratkaisu pitemmässä juoksussa

Asunnon vuokraaminen on lähes aina hotellimajoitusta edullisempaa, tilavampaa ja mukavampaa. Liikematkustajat, komennusmiehet ja vakuutusyhtiöiden vahinkoasiakkaat arvostavat kodinomaista asumista, joka mahdollistaa ruoanlaiton ja pyykinpesun. Kun vuokrasopimukseen sisältyvät vielä astiat, liinavaatteet, juoksevat kulut ja siivous, on paketti houkutteleva.

Alussa tilapäistarpeeseen sopivia kalustettuja vuokra-asuntoja tarjoavat yritykset pystyi laskemaan yhden käden sormilla. Nyt koko majoitusala on muuttunut, kun Hotels.com, Booking.com ja vastaavat palvelut ovat tehneet majoituksen etsimisestä helppoa ja AirBnB on avannut kalustettujen asuntojen varaamisen suurelle yleisölle. Näkyvyys auttaa tietenkin myös meitä, kun yritykset ja vakuutusyhtiöt osaavat entistä paremmin kysellä asuntoja ja tunnettuus on selvästi parantunut.

Tulevaisuus näyttää valoisalta

Entä miltä Kotimaailma näyttää nyt kymmenen vuotta myöhemmin? Hyvältä. Meillä on tällä hetkellä pitkälti toistakymmentä toimipistettä ympäri Suomen, olemme maan toiseksi suurin kalustettujen asuntojen tarjoaja ja kasvu jatkuu edelleen. 

Jos katsomme tulevaisuuteen, niin myös seuraavat kymmenen vuotta näyttävät hyviltä. Suomessa on yhä reippaasti kasvunvaraa ja myös laajentaminen ulkomaille on todennäköistä. Toimipisteiden yrittäjävetoisuus mahdollistaa kasvun, minkä lisäksi riskit pysyvät hallittavina ja pystymme tarjoamaan paikallista joustavaa asiakaspalvelua sekä tasaista laatua asiakkaillemme.

Hans Ekholm

Pikaviesti

Nimi *
Puhelinnumero *
Viesti *